Acasă Economie Deschiderea oficială a lucrărilor la Autostrada de Centură București (A0), lotul Vidra...

Deschiderea oficială a lucrărilor la Autostrada de Centură București (A0), lotul Vidra – Bragadiru

DISTRIBUIȚI

              156085 – 18082020Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat marți, la deschiderea oficială a lucrărilor la Autostrada de Centură București (A0), lotul Vidra – Bragadiru, că Guvernul a reușit în cele nouă luni de mandat să dea drumul la lucrări pentru 100 de km de autostrăzi, drumuri expres și variante ocolitoare.

Ministrul promite că până la sfârșitul anului vor începe lucrările pentru încă 60 de km, iar la final de 2020 vor fi peste 550 de km de autostradă și drumuri expres pentru care sunt semnate contractele de proiectare și execuție.

”În acest an am reușit să semnăm contracte de proiectare și execuție pentru 300 km de autostrăzi, drum expres și variante ocolitoare și până la sfârșitul anului cred că vom semna pentru încă 250 de km. Drumul realizării acestor obiective este practic ireversibil. Am redus la minimum termenele de execuție.”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Bode a vorbit și despre stadiul în care se află la momentul actual proiectul Autostrăzii de Centură București (A0). ”Centura Sud se prezintă în felul următor: Lotul 1: 16,9 km până la sfârșitul lunii septembrie vom primi proiectul tehnic, estimăm că pe 5 octombrie vom da ordinul de începere. Lotul 2: 16,3 km. Proiectul tehnic este finalizat, avem HG pentru expropieri iar astăzi încep efectiv lucrările. Lotul 3: cu cei 17,9 km – aici termenul de depunere a proiectului tehnic a expirat motiv pentru care antreprenorul a fost penalizat. Sper să își revină și să intre în ritm normal. Centura de Nord: lotul 1: 17,5 km – a fost comunicat rezultatul procedurii, a fost contestat, toate 4 contestațiile au fost respinse și aici transmit un mesaj pentru contestatarii de serviciu. Odată ce au fost respinse contestațiile nu mi-aș dori ca acest lot să fie blocat de contestații în instanță. Lotul 2: 19 km suntem în etapa finala de evaluare a proiectelor. Lotul 3: deși am desemnat câștigătorul au fost înregistrate 7 contestații aflate în procedură la CNCD. Lotul 4: Astăzi am semnat contractul de proiectare și execuție pentru cei 4 km din autostrada de nord. Este un tronson care va fi realizat în 30 de luni. Sfârșitul anului 2022 sunt convins că ne va găsi cu acest tronson finalizat”, a precizat Bode.

De asemenea, ministrul Transporturilor a spus că a reușit reluarea lucrărilor de la pasajul Domnești, a emis autorizația de construire la Pasajul Oltenița, a emis autorizația de construire pentru pasajul de Berceni și autorizația de construire pentru Pasajul de la Mogoșoaia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.