Acasă Anchete Interne Droguri de mare risc vândute la Crevedia, Ciocănești, Butimanu și Buftea

Droguri de mare risc vândute la Crevedia, Ciocănești, Butimanu și Buftea

DISTRIBUIȚI

156103 – 20082020 –  Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT Dâmbovița, au documentat activitatea infracțională a unui grup organizat, specializat în introducerea în țară a unor droguri de risc și de mare risc, respectiv cannabis, cocaină, ecsatsy și amefetamină.

Din cercetări a reieșit că un bărbat din localitatea Crevedia s-a ocupat de introducerea din Spania în România a unor cantități de droguri disimulate în colete, un transport conținând până la 5 kilograme de cannabis, 200 de comprimate ecsasy și 500 de grame cocaină sau amfetamină.

Totodată, acesta a devenit liderul grupării infracționale pe care ar fi coordonat-o.

Ulterior introducerii în țară, drogurile erau porționate și comercializate pe raza localităților Crevedia, Ciocănești, Butimanu și Buftea, prin intermediul a 13 persoane care, pe lângă comercializarea acestora, ar fi avut și rolul de a ridica și ascunde coletele transmise.

Pentru probarea activității infracționale, polițiștii S.C.C.O. Dâmbovița, cu sprijinul polițiștilor specializați în combaterea criminalității organizate din Ploiești, Pitești, Brașov, București, Buzău și Covasna, au efectuat 18 percheziții domiciliare pe raza județelor Dâmbovița și Ilfov.

În urma descinderilor efectuate, polițiștii au indisponibilizat 8 plante cannabis, o instalație de cultivat in-door, 3 pachete cannabis de 4,8 kilograme, 20 de recipiente cu îngrășământ lichid, un cântar electronic cu urme de materie vegetală, 25 de telefoane mobile, 2.005 euro, 99.940 de lei, mai multe înscrisuri și alte obiecte susceptibile a conține urme de droguri.

Au fost puse în executare 14 mandate de aducere, iar alte 23 de persoane, bănuite că ar fi achiziționat droguri de la cei în cauză, au fost conduse la sediul DIICOT Dâmbovița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.