Acasă Social Aparare Elicopter al Forțelor Aeriene Române, avariat in Mali

Elicopter al Forțelor Aeriene Române, avariat in Mali

DISTRIBUIȚI

155977 – 11082020 – Un elicopter IAR-330 Puma L-RM din cadrul detașamentului Carpathian Pumas a fost avariat de o furtună luni, 10 august, în jurul orei 17.00, ora României. Aeronava se afla la sol, în baza Douentza din Mali. Niciun militar nu a fost rănit în urma acestui incident.

Militarii români executau, cu două elicoptere IAR-330 Puma L-RM, o misiune de recunoaștere și aterizaseră pentru realimentare pe Baza ONU din Douentza, înainte de a se întoarce în locația de bază din Gao.

Pe timpul staționării în Baza Douentza, s-a manifestat o furtună violentă, în urma căreia unul dintre cele două elicoptere a fost răsturnat.

Comandantul detașamentului românesc dislocat în Mali a numit o comisie de cercetare a circumstanțelor producerii acestui incident.

Din luna octombrie 2019, România contribuie, pentru o perioadă de un an, la eforturile internaționale de menținere a păcii cu un detașament al Forțelor Aeriene format din 120 de militari și 4 elicoptere IAR-330 Puma L-RM participant la Misiunea Multidimensională Integrată ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA), anunță Biroul de presă al MApN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.