Acasă Cultura/Media Festivalul de Film pe Frontieră, ediția a II-a

Festivalul de Film pe Frontieră, ediția a II-a

DISTRIBUIȚI

  156152 – 24082020 –   Primăria Municipiului Salonta îi invită pe cinefili, la sfârșitul lunii august, la cea de a doua ediție a Festivalului de Film de Frontieră.

Evenimentul, organizat de Primăria Municipiului Salonta şi compania Rova Film, se va desfăşura în perioada 28-30 august, în trei seri în care publicul va putea urmări o selecţie de filme reprezentative pentru cinematografia română şi maghiară.

Festivalul va avea loc în aer liber, în incinta Ştrandului Municipal Salonta, cu respectarea măsurilor de prevenţie a răspândirii noului coronavirus. Intrarea va fi liberă. Festivalul va fi un prilej de destindere, descoperire și comunicare, în fiecare seară urmând să fie prezenți invitați speciali, regizori, actori sau producători ai filmelor, care vor discuta cu publicul după proiecție.

Festivalul Filmului pe Frontieră Salonta este un eveniment iniţiat de Primăria Municipiului Salonta, idee la care a răspuns regizorul Marian Crişan iar prima ediţie, organizată vara trecută, a fost finanţată prin Proiectul Cooperare culturală între cetățenii din zona transfrontalieră Salonta-Gyula, ROHU 280, proiect derulat de Primăria Salonta alături de alte activități culturale.

Filmele selectate la acestă ediţie sunt:  Morgen – Marian Crișan, Şi nici cu tine –  Orosz Dénes, Tovarăşul Draculici – Bodzsár Márk, Grădina sovietică – Dragoș Turea, La Gomera – Corneliu Porumboiu și Lajkó, ţigan în cosmos  – Lengyel Balázs .

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.