Acasă Opinii/Analize IMAS : Românii cred că autoritățile sunt vinovate de înmulțirea cazurilor de...

IMAS : Românii cred că autoritățile sunt vinovate de înmulțirea cazurilor de Covid-19

DISTRIBUIȚI

155879 – 03082020 – Potrivit sondajului realizat de IMAS, vina pentru agravarea situației o au atât cetățenii care nu poartă masca și nu respectă distanțarea, cât și autoritățile care nu sunt capabile să sancționeze aceste abateri, dar s-au grăbit să elimine prea multe dintre restricțiile inițiale.

Cele mai multe răspunsuri la întrebarea legată de responsabilitate (56,3%) atribuie cea mai mare parte din vină cetățenilor care nu respectă măsurile de prevenție (purtatea măștii, păstrarea distanței). Alți 25% dintre respondenți cred că cetățenii sunt și ei vinovați, dar nu îi consideră pe ei primii responsabili.

O mare parte din răspunsuri atribuie vina direct autorităților. În total, 59% dintre răspunsuri indică înspre autorități pentru că nu fac controale eficiente ca să se asigure că măsurile sunt respectate. Iar 58,2% cred că autoritățile sunt vinovate și pentru că au eliminat restricțiile prea rapid.

Sondajul reflectă opinia publicului pe teme politice, dar și pe subiecte de larg interes care variază de la o perioada la alta. Din martie 2020, o parte a sondajului este dedicată întrebărilor specifice legate de criza coronavirus și impactul asupra vieții de zi cu zi. Sursa: europafm.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.