Acasă Social Sanatate INSP/Studiul care va arăta gradul de răspândire a infecției SARS-CoV- 2, derulat...

INSP/Studiul care va arăta gradul de răspândire a infecției SARS-CoV- 2, derulat în 156 de laboratoare

DISTRIBUIȚI

 156016 – 13082020 – Institutul Național de Sănătătate Publică (INSP) a publicat lista celor 156 de laboratoare, selectate pe bază de voluntariat, în care persoanele care vin la analizele de rutină își pot da consințământul pentru a participa la studiul pentru identificarea proporției din populație infectate cu SARS-CoV-2.

INSP a început, din iulie, studiul național de seroprevalență cu scopul de a identifica proportia persoanele care au fost infectate cu SARS-CoV-2, după ce ordinul Ministrului Sănătății care reglementa acest demers a fost elaborat și publicat în Monitorul Oficial la începutul lunii iunie.

Astfel, persoanelele sănătoase care se prezintă la laborator pentru efectuarea analizelor de rutină pot participa la studiu dacă își dau consimțământul să fie folosit serul rezidual după recoltarea de sânge.

Persoanele participante nu ajung în izolare sau carantină

Testarea este gratuită și voluntară, nu presupune recoltarea repetitivă sau deplasarea suplimentară la laborator, a precizat INSP. Instituția precizează că nu se folosește metoda RT-PCR aceasta fiind metoda de determinare a prezenței virusului, de diagnostic pentru Covid-19.

Potrivit comunicatului INSP, studiul are ca scop detectarea anticorpilor dezvoltați în urma infectării, care apar la personele care au avut boala. ”Prin urmare, testarea nu detectează prezența virusului și nu are drept consecinte internarea sau impunerea unor măsuri restrictive precum izolarea sau carantinarea persoanelor care prezintă anticorpi”, precizează reprezentații INSP.

Conform informațiilor de Ministerul Sănătății, studiul de seroprevalență are loc loc în perioada iunie – septembrie 2020, când sunt așteptate primele rezultate. Conform estimărilor, un număr de 29.019 de seruri reziduale urmează să fie colectate și investigate și, în acest sens, ministrul anunța alocarea pentru institut a sumei 1,6 milioane de lei pentru achiziția de kituri, reactivi. Laboratoarele de analize medicale în care se desfasoara studiul au fost selectate pe baza de voluntariat, în București și toate județele țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.