Acasă Politic Întâlnire a ministrului Apărării Naționale cu omologul german, la Berlin

Întâlnire a ministrului Apărării Naționale cu omologul german, la Berlin

DISTRIBUIȚI

 156189 – 26082020 –   Ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut miercuri, 26 august, o întâlnire bilaterală cu omologul din Republica Federală Germania, Annegret Kramp-Karrenbauer, în marja Reuniunii miniștrilor apărării ai statelor membre ale UE, care are loc la Berlin.

Subiectele de discuție au vizat dezvoltarea cooperării bilaterale în domeniul apărării în cadrul Alianței Nord-Atlantice, al Uniunii Europene și Organizației Națiunilor Unite.

În context, ministrul Ciucă a exprimat întreaga disponibilitate a țării noastre de a sprijini Președinția germană a Consiliului Uniunii Europene și a accentuat importanța pe care o acordă România consolidării cooperării între NATO și UE. De asemenea, a subliniat oportunitățile de cooperare oferite de mecanismele și instrumentele Uniunii Europene.

Cei doi oficiali au punctat, cu aceasta ocazie, și o serie de elemente privind postura de apărare și descurajare a NATO, precum și privind la situația de securitate din estul Mării Mediterane și din regiunea Mării Negre.

În finalul discuțiilor, cei doi miniștri au convenit asupra necesității intensificării cooperării bilaterale în domeniul apărării.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.