Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Laboratorul mobil și echipele Gărzii de Mediu la incendiul de la Periș

Laboratorul mobil și echipele Gărzii de Mediu la incendiul de la Periș

DISTRIBUIȚI

155966 – 10082020 –  Un incendiu de vegetație a izbucnit, luni, în Periș, la batalurile fostei ferme de porci, potrivit ISU București-Ilfov. Pompierii intervin cu 10 autospeciale de stingere la focul care se manifestă pe aproximativ 7-10 hectare.

Autoritățile au emis și un mesaj RO-ALERT pentru locuitorii din Sectorul 1, Periş, Snagov, Corbeanca, Buftea şi Otopeni.

Ca urmare a incendiului declanșat în localitatea Periș, la fosta fermă de porci din județul Ilfov, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a trimis de urgență în zonă echipe ale Gărzii Naționale de Mediu, precum și laboratorul mobil de monitorizare a calității aerului.

În orele care urmează vor fi realizate două buletine de analiză a aerului – în Buftea și în Corbeanca, localități din care s-au primit cele mai multe sesizări de disconfort olfactiv.

Din măsurătorile privind calitatea aerului realizate de APM București în această dimineață reiese că, până în prezent, nu sunt creșteri ale concentrațiilor poluanților care pot pune în pericol sănătatea populației. În schimb, amploarea incendiului care a antrenat și batalurile de dejecții de la fosta fermă provoacă un disconfort olfactiv puternic.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a solicitat și Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) informații privind circulația norului de fum care rezultă din incendiul aflat în curs. Astfel, conform informațiilor ANM, în cursul zilei de astăzi, circulația aerului se va menține dinspre nord-nord-est spre sud-vest și va fi relativ slabă, iar viteza maximă a vântului, la rafală, va fi de 25…30 km/h.

Reamintim că în luna aprilie a acestui an, proprietarul fostei ferme de porci din localitatea Periș, județul Ilfov, a fost amendat de comisarii Gărzii Naționale de Mediu cu suma de 115.000 lei pentru un alt incendiu înregistrat la aceeași fermă, pe o suprafață de aproximativ 30.000 de mp (inclusiv la fostele bataluri de dejecții).

Totodată, împotriva SC Klevek Company SRL s-a depus plângere penală care, în momentul de față se află în ancheta IPJ Ilfov.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.