Acasă Anchete Interne Misiune a polițișilor români, în Franța

Misiune a polițișilor români, în Franța

DISTRIBUIȚI

 156237  – 31082020 – Polițiștii români vor acorda sprijin polițiștilor francezi și vor participa la activități de cooperare polițienească pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor, în Republica Franceză.

De astăzi, 31 august, până la data de 26 februarie 2021, cinci polițiști români vor participa în calitate de specialiști suport operativ, la o misiune comună operativă în Franța. Aceștia se vor alătura altor 3 polițiști care și-au început misiunea la data de 17 august 2020.

Scopul misiunii operative este acordarea de sprijin și asistență directă autorităților de resort franceze care instrumentează cauze de natură judiciară referitoare la infracționalitate.

De asemenea, acțiunea urmărește și facilitarea schimbului de date și informații în cauzele instrumentate între autoritățile franceze și române.

Poliţiştii care participă la misiuni au experienţă în structurile operative ale Poliţiei Române şi au parcurs un proces de selecţie care a constat în verificarea cunoştinţelor teoretice legislative şi a nivelului de cunoaştere a limbii ţării în care vor desfăşura misiunea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.