Acasă Anchete Interne Misiuni ale piloților pe teritoriul Republicii Moldova

Misiuni ale piloților pe teritoriul Republicii Moldova

DISTRIBUIȚI

 156113 – 20082020 – În ultimele 24 de ore, piloții Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. au îndeplinit 20 de misiuni operative, desfășurate pe teritoriul național și pe teritoriul Republicii Moldova.

Majoritatea dintre aceste misisiuni au constat în intervenții aeromedicale SMURD, echipajele aeronavelor acționând pentru acordarea primului ajutor, căutarea persoanelor dispărute și transferarea de urgență, fiind salvate 13 persoane aflate în dificultate. Intervențiile umanitare au fost realizate prin punctele de operare aeromedicale și unitățile speciale de aviație, astfel: București – 1 misiune, Târgu Mureș – 2 misiuni, Iași – 2 misiuni, Arad – 1 misiune, Constanța – 2 misiuni, Galați – 2 misiuni, Jibou – 2 misiuni, Unitatea Specială de Aviație București – 1 misiune și Unitatea Specială de Aviație Tulcea – 1 misiune.

De exemplu, elicopterul IAR-316 nr 49 a executat o misiune umanitară specială de transport plasmă hiperimună, pe traiectul de zbor Tulcea- Galați- Mureș;

Elicopterul EC 135 nr. 350, din cadrul Punctului de Operare Aeromedical Iași, a executat o misiune umanitară externă în Republica Moldova, pentru transferul unui pacient în vârstă de 67 de ani, care a suferit un atac vascular cerebral. Necesitatea de transportare a acestuia pe calea aeriană a apărut în urma agravării stării de sănătate. Pacientul a fost transferat de la Spitalul Raional Ocnița, Republica Moldova, la Chișinău, unde a fost internat la Institutul de Medicină Urgentă. Pe tot parcursul zborului, pacientul a fost monitorizat în permanență de o echipă medicală din cadrul UPU-SMURD Iași. Intervenția de ieri a reprezentat a 14-a operațiune aeromedicală realizată în Republica Moldova, de la începutul acesui an.

Elicopterul EC 135 nr. 346, aflat în serviciu la Punctul de Operare Aeromedical Galați, a executat o misiune aeromedicală secundară, pentru transferul unui copil în vârstă de 1 an, aflat în stare gravă, ce a suferit arsuri pe aproximativ 40% din suprafața corporală. Copilul a fost preluat din localitatea Grindu, județul Tulcea și a fost transferat de urgență la București, unde a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”.

Totodată, echipajele elicopterului Mi-8 nr. 730 au efectuat 2 misiuni umanitare pentru transportul a 3 persoane confirmate cu virusul SARS CoV-2, pe traiectele de zbor București – Ploiești – Medgidia – București și București – Mihail Kogălniceanu – București.

În contextul pandemiei provocate de noul coronavirus, elicopterul Mi-17 nr.110 a efectuat o misiune de transport a unei delegații guvernamentale, pe ruta București – Oradea – Baia Mare – București.

De asemenea, elicopterele Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. au oferit sprijin aerian structurilor de ordine și siguranță publică, astfel:

1) În sprijinul Inspectoratului General al Poliției Române au fost efectuate 2 misiuni de căutare-salvare, desfășurate pe raza județelor Vâlcea și Iași.

2) Elicopterul EC 135 nr. 297, echipat cu sistemul FLIR, a efectuat 1 misiune de monitorizare aeriană a frontierei de stat. Misiunea s-a desfășurat la solicitarea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, în zona de responsabilitate a Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

În continuare, elicopterele Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. sunt pregătite să intervină în misiuni aeromedicale, de ordine și siguranță publică, să ofere sprijin pentru transportarea pacienților confirmați cu noul virus COVID-19, iar avionul Cessna Citation V este pregătit să efectueze misiuni umanitare pe teritoriul național și internațional. Totodată, elicopterele EC 135 SMURD, aflate în serviciu la Galați și Iași, pot interveni în Republica Moldova, la solicitarea autorităților din statul vecin.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.