Acasă Externe OMS va investiga dincolo de Wuhan pentru a găsi originea maladiei COVID-19

OMS va investiga dincolo de Wuhan pentru a găsi originea maladiei COVID-19

DISTRIBUIȚI

  155886 – 04082020 – Oraşul chinez Wuhan ar putea să nu fie locul de origine al noului coronavirus, a declarat un oficial cu rang înalt din structura Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Mike Ryan. Acesta a anunţat demararea unor studii ample pentru depistarea speciilor de animale care au transmis virusul SARS-CoV-2 la oameni, informează DPA.

Faptul că semnalul de alarmă s-a declanşat acolo nu înseamnă neapărat că acela este locul în care boala a trecut de la animale la oameni, a declarat Mike Ryan, directorul departamentului de urgenţe din cadrul OMS, într-o conferinţă de presă organizată în format virtual la Geneva.

OMS şi China vor alcătui împreună o echipă internaţională de experţi care se vor deplasa la Wuhan pentru a identifica lanţul de infecţii, începând de la primele cazuri de COVID-19 care au apărut în acest oraş la sfârşitul anului trecut, după ce epidemia a fost detectată de sistemul local de supraveghere a cazurilor de pneumonie.

Deşi cercetătorii chinezi au realizat deja studii asupra cazurilor iniţiale şi a pieţei de produse marine din Wuhan pentru a găsi sursa de infectare de origine animală, ”există anumite goluri în peisajul epidemiologic”, a precizat Mike Ryan.

”Este nevoie de un studiu epidemiologic retrospectiv şi mult mai amplu” pentru a cerceta legăturile dintre primele cazuri de COVID-19 la oameni, a adăugat acelaşi director de la OMS.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunţat la sfârşitul lunii iunie că o echipă de la OMS se va deplasa în China pentru a pregăti viitorul studiu. A fost nevoie de o lună până când experţii OMS şi omologii lor chinezi au trasat liniile directoare ale acestui plan de lucru.

Vineri, experţii dintr-un grup internaţional care consiliază OMS în domeniul pandemiei de COVID-19 au anunţat că agenţia pentru sănătate din cadrul ONU ar trebui să accelereze cercetările ce vizează descoperirea sursei de origine animală aflate la baza apariţiei noului coronavirus.- Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.