Acasă Social Președintele ATOP Ilfov, Rizia Tudorache: Propunerea lui Ciocan privind desființarea Ilfovului –...

Președintele ATOP Ilfov, Rizia Tudorache: Propunerea lui Ciocan privind desființarea Ilfovului – menită să creeze panică şi nesiguranţă în rândul locuitorilor din județ

”Să nu uităm nici că dl. Christian Ciocan are un trecut nedemn de uniforma de poliţist”

DISTRIBUIȚI

156158 – 25082020 – Preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Ilfov (ATOP), Rizia Tudorache, se declară consternat de afirmaţiile lansate în spaţiul public de purtătorul de cuvânt al Federaţiei Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor, Christian Ciocan, care doreşte desfiinţarea judeţului Ilfov.

”Dl. Christian Ciocan nu ştie ce presupune această măsură, din punct de vedere administrativ. Primul impact va fi că sute de mii de români vor fi nevoiţi să-şi schimbe toate documentele: buletine/cărţi de identitate, paşapoarte, permise de conducere, documentele de înmatriculare ale vehiculelor. Aceeaşi problemă o vor avea şi deţinătorii de societăţi comerciale care au sediile sociale pe raza judeţului”, spune Tudorache.

Preşedintele ATOP Ilfov consideră că ideea lansată de Ciocan, pe care o vede drept singura soluţie pentru a controla activităţile infracţionale, este menită să creeze panică şi nesiguranţă în rândul locuitorilor din Ilfov.

Tudorache: ”Afirmaţiile făcute de Christian Ciocan nu sunt fundamentate pe vreun bilanţ al infracţionalităţii. Altfel, ar fi aflat şi domnia sa că fenomenul a fost în scădere în ultimii ani, în Ilfov. Mai mult, consider că, din poziţia pe care o ocupă, ar fi putut genera proiecte menite să ofere siguranţă locuitorilor întregii ţări, ar fi putut să sprijine echiparea şi dotarea corespunzătoare pentru oamenii legii, care să-i protejeze în timpul intervenţiilor, şi ar fi putut să sprijine schimbarea legislaţiei, care le-ar permite poliţiştilor să intervină mai prompt şi cu mai multă fermitate în faţa oricăror grupări infracţionale”.

Preşedintele ATOP Ilfov îi solicită purtătorului de cuvânt al Federaţiei Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor, Christian Ciocan, să retracteze afirmaţiile referitoare la desfiinţarea judeţului Ilfov. De asemenea, îi solicită ministrul Afacerilor Interne, dl. Marcel Vela, să ignore orice propunere în acest sens, venită din partea lui Christian Ciocan.

”Să nu uităm nici că dl. Christian Ciocan are un trecut nedemn de uniforma de poliţist, cu acuzaţii de agresiune din partea unor persoane din subordine sau chiar din presă. De asemenea, mass-media au prezentat, de-a lungul timpului, informaţii şi imagini care îl arătau pe Christian Ciocan tocmai în apropierea sau în compania unor grupări infracţionale, ceea ce aduce o lipsă totală de credibilitate asupra sa şi a cuvântului său”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.