Acasă Social Sanatate Rafila: Participarea primarilor la alegeri eu aș pune-o foarte serios sub semnul...

Rafila: Participarea primarilor la alegeri eu aș pune-o foarte serios sub semnul întrebării, dacă nu reușesc să facă funcționale școlile

DISTRIBUIȚI

155888 – 04082020 – “Toată lumea discută acum despre alegerile locale și redeschiderea școlilor – două lucruri care mie mi se par foarte corelate. Păi, nu vă supărați, la alegerile locale cei care urmează să fie desemnați ca cei mai buni gospodari din localitățile din România n-ar trebui acum să dea dovada spiritului gospodăresc în această perioadă și să facă funcționale școlile?”, a declarat la Digi 24 Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

“Adică mie mi se pare că dacă în această perioadă primarii nu reușesc să facă acest lucru, discuția despre participarea lor la procesul electoral eu aș pune-o foarte serios sub semnul întrebării“, a continuat Rafila, unul dintre principalii comunicatori oficiali în criza COVID-19.

“Adică vrei să mergi la alegeri, dar nu poți să gestionezi o problemă care nu zic că este simplă, dar este rezolvabilă? Să asiguri niște condiții igienice decente, n-aș spune minimale, în toate școlile din România. Și atunci răspunsul pentru alegeri ar putea și el să se lege de un astfel de obiectiv”, a mai spus Rafila.

Președintele Societății Române de Microbiologie a explicat că “ce discutăm pentru școli trebuie să se regăsească și în zona procesului electoral: apă, dezinfectant, protecție pentru persoanele care sunt implicate. Peste 200.000 de persoane sunt implicate în procesul de organizare a alegerilor și ele sunt la risc mai mare, mai puțin alegătorii care vin, votează și pleacă. Nu trebuie să ajungem nici să dezinfectăm fiecare ștampilă la 5 minute, dar dacă lumea se dezinfectează la intrarea în sală și face același lucru când părăsește sala, se reduce riscul de îmbolnăvire”.

Întrebat dacă ar recomanda deschiderea cursurilor într-o școală în care nu există apă curentă, Alexandru Rafila a răspuns: “Se pot găsi soluții astfel încât să existe apă, care chiar dacă nu este curentă, poate fi utilizată pentru spălatul pe mâini. Eu nu aș recomanda deschiderea cursurilor într-o școală în care nu există o astfel de soluție niciodată. Aia nu e școală, nu vă supărați! Ce învață copilul la școală? Unul dintre lucrurile pe care le învață copiii la școală este igiena, ori dacă primul lucru pe care copilul îl învață este lipsa igienei…”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.