Acasă Social Educatie Record de candidați la Universitatea din București în vremea pandemie

Record de candidați la Universitatea din București în vremea pandemie

DISTRIBUIȚI

155903 – 05082020 –   2020 este anul cu cel mai mare număr de candidați la admiterea pentru cele 19 facultăți ale Universității din București, din ultimii patru ani, cu aproape 34.000 de tineri care s-au înscris pentru studiile de licență, au transmis, marți, reprezentanții instituției. Concurența a fost, în medie, de aproape 7,7 candidați înscriși/loc bugetat, iar nivelul cel mai ridicat al acesteia s-a înregistrat la Facultatea de Matematică și Informatică – cu peste 13 candidați pe loc.

La sesiunea din această vară de admitere la studii de licență, cele 19 facultăți ale Universității din București au înregistrat un număr de aproape 34.000 de candidați, cel mai mare număr de înscrieri din ultimii patru ani, au transmis, marți, reprezentanții instituției.

Numărul candidaților din acest an este cu aproximativ 13.200 mai mare decât în anul 2017, când Universitatea din București a înregistrat peste 20.800 de înscrieri la programele de studii universitare de licență, în 2018 au fost aproape 21.500 de candidaturi pentru facultățile UniBuc, iar anul trecut, aproape 22.000 de înscrieri.

Având în vedere situația actuală generată de evoluția COVID-19, admiterea 2020 la programele de studii ale celor 19 facultăți ale UB a fost adaptat. Majoritatea facultăților au oferit viitorilor studenți și masteranzi un proces online de înscriere și de admitere.

Pentru anul universitar 2020-2021, Universitatea din București a scos la concurs, în sesiunea iulie 2020 a admiterii la licență, un număr de 4.415 locuri bugetate. Astfel, cu 33.917 de candidaturi depuse de absolvenții de bacalaureat, Universitatea din București a înregistrat o concurență de 7.68 candidați înscriși/loc bugetat.

Cea mai mare concurență pentru un loc bugetat s-a înregistrat la următoarele facultăți din cadrul UB: Facultatea de Matematică și Informatică – cu peste 13 candidați pe loc; Facultatea de Administrație și Afaceri, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și Facultatea de Sociologie și Asistență Socială – fiecare cu peste 10 candidați pe loc; Facultatea de Litere – peste 9 candidați pe loc; Facultatea de Psihologie și Științele Educației și Facultatea de Limbi și Literaturi Străine – cu aproape 9 candidați pe loc.

În ceea ce privește studiile de master, procesul de admitere pentru anumite programe ale facultăților a fost prelungit și continuă până la jumătatea lunii august a anului 2020, a anunțat instituția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.