Acasă Anchete Revin înşelăciunile prin metoda certificatelor pentru mașini de cusut vechi

Revin înşelăciunile prin metoda certificatelor pentru mașini de cusut vechi

DISTRIBUIȚI

156119 – 20082020 – Un bărbat, care a înșelat mai multe persoane în vârstă prin metoda certificatelor pentru mașini de cusut vechi, este cercetat de poliţiştii din Târgu Mureș. În vederea  documentării întregii activități infracționale au fost efectuate 4 percheziții domiciliare. Cel în cauză a fost arestat preventiv.

La data de 19 august a.c., poliţiştii din Târgu Mureș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, au efectuat 4 percheziții domiciliare, în județul Sibiu.

Activitățile au fost desfășurate la locuința unui bărbat, de 42 de ani, care este arestat preventiv din 15 august, sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune și tentativă la înșelăciune, precum și la alte locații.

Din investigațiile efectuate de polițiști a reieșit că, în cursul lunilor ianuarie și august a.c., cel în cauză a determinat doi bărbați, de 65, respectiv 77 de ani, ambii din județul Mureș, ca, în schimbul unor sume de bani, să achiziționeze presupuse documente de proveniență a mașinilor de cusut vechi deținute de aceștia, în urma cărora s-ar fi realizat cumpărarea acestora de către bărbat.

Ulterior remiterii banilor de către victime, presupusul cumpărător nu a mai putut fi contactat.

De asemenea, din cercetări a rezultat că, în cursul lunii decembrie 2019, cel în cauză a mai prejudiciat cu 4.250 de euro un alt bărbat, de 71 de ani, din județul Mureș, în același mod.

Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 9.200 de euro.

În baza probatoriului administrat, la data de 14 august a.c., bărbatul a fost reținut de poliţişti pentru 24 de ore, iar ulterior, la data de 15 august a.c., instanța de judecată a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

La locațiile percheziționate, polițiștii au descoperit și ridicat aproximativ 3.500 de flyere privind anunțuri de cumpărare a mașinilor de cusut vechi, peste 220 de flyere privind anunțuri de angajare ale unor persoane în vederea distribuirii de flyere, telefoane mobile, cartele telefonice, presupuse certificate de atestare a provenienței unor mașini de cusut vechi și înscrisuri conținând liste cu nume și numere de telefon ale unor persoane, posibile victime ale acestor infracțiuni.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune și tentativă la înșelăciune, sub coordonarea Parchetului de lângă Judecătoria Târgu Mureș, cu bărbatul în stare de arest preventiv, în vederea probării întregii activități infracționale.

Activitățile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Brașov.

Pentru a nu fi înșelați, polițiștii vă recomandă:

-NU sunați la numerele de telefon din anunțurile privind achiziționarea unor mașini de cusut vechi!

-NU aveți încredere în persoanele care pretind că vor să cumpere astfel de bunuri!

-NU cumpărați acte de proveniență pentru mașini de cusut de la persoane indicate de către falsul cumpărător!

-Fiți vigilenți și NU acceptați propunerile de acest fel!

În cazul în care ați fost victima unei înșelăciuni de acest tip, apelați de îndată numărul unic de urgență 112 sau adresați-vă celei mai apropiate unități de poliție!

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.