Acasă Politic Romașcanu: Procedura parlamentară privind moțiunea de cenzură merge înainte indiferent de contestația...

Romașcanu: Procedura parlamentară privind moțiunea de cenzură merge înainte indiferent de contestația la Curtea Constituțională

DISTRIBUIȚI

 156133 – 21082020 – Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat, vineri, după ședința Comitetului Executiv al partidului, că procedura parlamentară privind moțiunea de cenzură merge înainte indiferent de contestația depusă de Guvern la Curtea Constituțională și a subliniat că CCR decide doar pentru viitor, astfel că Guvernul poate fi demis chiar dacă ulterior demersul s-ar putea dovedi neconstituțional.

Romașcanu a spus că, în acest moment, PSD are negocieri cu toate grupurile parlamentare pentru votarea moțiunii și cel mai probabil va anunța marți data la care aceasta va fi votată în Parlament.

El a precizat că marți sau cel târziu miercuri noua conducere a PSD va avea o ședință în care se va decide data votării moțiunii, care ar putea fi până la sfârșitul săptămânii viitoare.

Procedura parlamentară merge indiferent de contestația la Curte, dar vom analiza contestația și vom vedea dacă trebuie să ajustăm în funcție de ce scrie acolo. Întotdeauna CCR decide pentru viitor, deci actul împlinit rămâne îndeplinit”, a subliniat Romașcanu.

Întrebat concret dacă este posibil ca Guvernul să fie demis chiar dacă ulterior Curtea va constata că demersul a fost neconstituțional, purtătorul de cuvânt al PSD a răspuns afirmativ, insistând că CCR poate decide doar pentru viitor. Sursa: g4media.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.