Acasă Anchete Interne Şeful DGA din Ministerul de Interne, pus la dispoziţie după ce i...

Şeful DGA din Ministerul de Interne, pus la dispoziţie după ce i s-a refuzat prelungirea avizului ORNISS

DISTRIBUIȚI
foto:digi24.ro

156187 – 26082020 –  Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNIS) a refuzat să îi prelungească avizul ORNISS lui Cătălin Ioniță, șeful Direcției Generale Anticorupție (DGA) din Ministerul de Interne, au declarat pentru G4Media.ro     surse guvernamentale. Efectul refuzului este că Ioniță nu mai are dreptul să conducă direcția și a fost pus la dispoziție până la lămurirea situației.

Avizul ORNISS, care dă dreptul posesorului să aibă acces la informații clasificate, este obligatoriu pentru conducătorii structurilor din Ministerul de Interne. DGA are ca scop documentarea infracțiunilor de corupție din Ministerul de Interne.

Potrivit procedurilor, Direcția Generală pentru Protecție Internă din Ministerul de Interne (serviciul de informații al ministerului, fostul ”Doi și-un sfert) face o verificare și transmite o propunere către Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat, autoritate care dă decizia finală. Accesul interzis la informații secrete echivalează cu schimbarea din funcție.

Cătălin Ioniţă a fost urmărit penal, în 2018, pentru trafic de influenţă şi fals în declaraţii. Procurorii DNA l-au acuzat pe fostul şef al Poliţiei Române că a pretins cedarea cu titlu gratuit a unei suprafeţe de 4 hectare dintr-un teren de 18 hectare, ca să intervină pe lângă funcţionari publici. În 2019, procurorii anticorupție au clasat dosarul pe motiv că fapta nu există.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.