Acasă Știri Vom lua împrumuturi mai ieftine pentru că dl Ciolacu va merge la...

Vom lua împrumuturi mai ieftine pentru că dl Ciolacu va merge la Cotroceni să negocieze altă formulă de cabinet?

DISTRIBUIȚI

156224  – 30082020 – Parlamentul se renunește în ședință comună, luni, 31 august, de la ora 14.00, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură iniţiată de PSD împotriva Guvernului Orban. Potrivit informațiilor G4media, negocieri intense au loc în acest moment, de partea liderilor PNL, în scopul determinării parlamentarilor să respingă demersul PSD.

Dan Barna a anunțat, duminică, că parlamentarii USR-PLUS nu vor participa la votul moțiunii.

”Tentativa PSD de a provoca o criză politică cu trei luni înaintea alegerilor la termen e o dovadă de iresponsabilitate pe care nu intenționăm să o încurajăm în niciun fel”, a scris Dan Barna pe pagina personală de Facebook.

Președintele PMP, Eugen Tomac, discută la rândul său cu liderii liberali. Conform datelor apărute în media, până la acest moment liberalii contează pe sprijinul USR-PLUS, dar și pe cel al PMP, mai precis pe un total de 175 de voturi.

Social-democrații au nevoie de 233 de voturi în Parlament pentru a dărâma Guvernul lui Ludovic Orban, dar conform datelor prezentate chiar de președintele formațiunii, Marcel Ciolacu, există suspiciuni că nu toți social-democrații sunt interesați să voteze moțiunea. În acest moment, PSD s-ar baza pe un număr de 234 de voturi, exact la limită.

Ciolacu relata săptămâna trecută că mai mulți colegi din partid i-au povestit că secretarul general al Guvernului, ”infractorul Costel Barbu”,  îi sună pe parlamentari să îi invite la cafele. Liderul PSD a mai adăugat că e pregătit să depună o nouă moțiune de cenzură, luna viitoare, lăsând astfel să se înțeleagă că actualul demers ar putea să cadă în Parlament.

În schimb, șeful interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, aprecia sâmbătă că Guvernul Orban va fi trimis acasă prin această moţiunea de cenzură și că debutul sesiunii ordinare a Parlamentului va fi marcat de calendarul pentru formarea unui nou guvern.

”PSD a prezentat deja noul său program politic şi pe baza acestuia am pregătit şi un program de guvernare adecvat la condiţiile actuale de pandemie. (…) Prioritatea zero, aşadar, este moţiunea de cenzură şi formarea noului guvern care să guverneze pentru români”, a declarat Cazanciuc.

Dan Barna: ”România nu are nevoie de circul PSD. Nu vom participa la votul pentru moțiunea de cenzură”

Liderul USR, Dan Barna a precizat că tentativa PSD de a provoca o criză politică nu va fi încurajată în niciun fel de formțiunea pe care o reprezintă. Acesta a reamintit că în momentul instalării Guvernului Orban, inclusiv social-democrații au votat favorabil.

”Argumentul pentru instalarea actualului guvern a fost acela că țara are nevoie de un executiv cu puteri depline care să se lupte cu pandemia și criza generată de aceasta. La vremea aceea inclusiv PSD părea să fie de acord. Ba, mai mult, parlamentarii PSD au votat pentru cabinetul Orban 3. Ce s-a schimbat relevant acum? Are România alte priorități? Am scăpat de Covid, duduie economia și e momentul să ne jucăm de-a criza politică? Noi suntem de părere că nu. Mai e foarte puțin până la deschiderea oficială a școlilor. Cum va contribui o criză politică la o mai bună organizare a anului școlar în condiții de pandemie?”, a scris Barna.

Politicianul a mai atras atenția că numărul cazurilor de Covid-19 nu dă semne de scădere semnificativă. El a spus că mâine va fi în Parlament, dar că USR PLUS nu va participa la vot:

”Crede PSD că negocierile pentru un nou guvern vor speria virusul care va privi cu interes hârjoana? Se pierd foarte multe locuri de muncă din cauza pandemiei. Oare PSD crede că într-o țară cu guvern interimar încrederea companiilor va crește brusc? Speră că fără guvern vor veni brusc investitori care să aducă bani în economia noastră, entuziasmați de perspectiva instabilității? Crede vreun strateg PSD că vor scădea în ziua moțiunii costurile de finanțare ale statului? Vom lua împrumuturi mai ieftine pentru că dl Ciolacu va merge la Cotroceni să negocieze altă formulă de cabinet? Mâine voi fi în parlament pentru a spune public aceste adevăruri și de la tribună, dar nu vom participa la votul unei moțiunii care se joacă cu soarta României fiind inventată iresponsabil de PSD doar ca program de divertisment pentru invitații la congresul proaspăt încheiat”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.