Acasă Politic Bogdan Aurescu: „Astăzi, mai mult ca oricând, avem nevoie de tânăra generație...

Bogdan Aurescu: „Astăzi, mai mult ca oricând, avem nevoie de tânăra generație în domeniile relațiilor internaționale și diplomației”

DISTRIBUIȚI

 156558 – 28092020 – Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a participat luni, 28 septembrie 2020, la deschiderea celei de-a 10-a ediții a UN Youth Summer School on Diplomacy, cu tema ,,The human era: a world of changes and developments’’, organizată de Asociaţia Tineretul ONU din România (UN Youth), în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe. Manifestarea, care trebuia organizată în luna iulie, a fost amânată pentru luna septembrie din cauza pandemiei de COVID-19.

Cu acest prilej, șeful diplomației române a salutat desfășurarea ediției aniversare a evenimentului și a subliniat importanța pe care România o acordă educației și formării profesionale a tinerilor și implicării acestora în toate aspectele vieții publice. „Consider că tinerii trebuie să își aducă o contribuție substanțială în dezbaterile publice pentru a putea răspunde adecvat provocărilor cu care ne confruntăm în prezent. Astăzi, mai mult ca oricând, avem nevoie de tânăra generație în domeniile relațiilor internaționale și diplomației”, a afirmat ministrul Bogdan Aurescu. Totodată, șeful diplomației române a salutat desfășurarea programului Delegat de tineret la ONU, realizat în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, și ajuns la cea de a 14-a ediție, contribuind activ la o familiarizare sporită cu temele de pe agenda internațională.

În ceea ce privește importanța implicării tinerilor în procesele democratice, ministrul Bogdan Aurescu a evidențiat că România promovează activ această prioritate inclusiv în cadrul mandatului actual de Președinție a Comunității Democrațiilor (CoD). Astfel, a amintit că Declarația de la București, adoptată la cea de-a 20-a aniversare a Comunității Democrațiilor găzduită de România, la 26 iunie 2020, subliniază rolul tinerilor în procesele democratice. Ministrul Bogdan Aurescu a făcut referire și la Forumul Tinerilor organizat de România, în calitate de Președinție a CoD, în luna iulie, la care au participat, în format online, tineri din peste 30 de țări și care a arătat că implicarea tinerilor este esențială pentru un viitor sustenabil. În context, a precizat că România speră să organizeze a doua ediție a Forumului în 2021, la București.

În contextul aniversar al marcării, în 2020, a 75 de ani de la înființarea ONU și a 65 de ani de când România a devenit stat membru ONU, ministrul Bogdan Aurescu le-a propus participanților ca, pe durata dezbaterilor, să realizeze un bilanț al transformării României și să evalueze impactul acesteia asupra profilului internațional al țării noastre.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.