Acasă Anchete Interne DIICOT: O reţea de aprovizionare cu droguri prin comenzi on-line, destructurată

DIICOT: O reţea de aprovizionare cu droguri prin comenzi on-line, destructurată

DISTRIBUIȚI

156432  – 16092020 –  La data de 16.09.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Timișoara au efectuat un număr de 13 percheziții domiciliare, pe raza județelor Timiș și Gorj, la domiciliile unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, efectuare fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive și deţinere de droguri de risc, în vederea consumului.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2018, o persoană ar fi creat și ar fi dezvoltat o reţea de aprovizionare, preluare, transport, depozitare, preparare și comercializare de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Aprovizionarea cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, precum și cu droguri de risc și mare risc, respectiv cannabis, comprimate ecstasy, amfetamină și cocaină s-ar fi făcut prin intermediul unor comenzi plasate în mediul on-line, pe site-uri de profil din Olanda și China.

Pe parcursul cercetărilor și în urma perchezițiilor, au fost ridicate aproximativ 800 de grame substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, 50 de comprimate de ecstasy, 2 grame de amfetamină, 4 grame de cocaină, aproximativ 20 de grame de cannabis, precum și suma de 22.100 de euro.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 15 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul SCCO Arad, Caraș – Severin și Gorj, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile ,,Glad Voievod”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.