Acasă Anchete Interne Grup de cetăţeni din Afganistan, oprit la graniţa cu Ungaria

Grup de cetăţeni din Afganistan, oprit la graniţa cu Ungaria

DISTRIBUIȚI

 156503  – 23092020 –  Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Salonta, judeţul Bihor, au depistat 27 cetăţeni din Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera, pe jos, în Ungaria.

În data de 22.09.2020, în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Salonta – I.T.P.F. Oradea au desfăşurat o misiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în urma acţiunii, în apropierea frontierei, au fost depistate mai multe persoane care se îndreptau pe jos, pe câmp spre teritoriul Ungariei.

Imediat, persoanele în cauză au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Salonta, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul era format din douăzeci și șapte de persoane, cetățeni din Afganistan, 9 bărbaţi şi 18 minori, toţi având vârste cuprinse între 12 şi 25 de ani. Persoanele în cauză au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.