Acasă Social Aparare Instruire româno-ucraineană -„Riverine 2020”

Instruire româno-ucraineană -„Riverine 2020”

DISTRIBUIȚI

 156349  – 09092020 –  Forțele Navale Române organizează, planifică și conduc, în perioada 7-11 septembrie, exercițiul româno-ucrainean „Riverine 2020”, pe fluviul Dunărea, în zona cuprinsă între Tulcea și Izmail (Ucraina), la care participă aproximativ 300 de marinari militari din cele două state.

„Riverine 2020” este condus de Flotila Fluvială și urmărește consolidarea cooperării transfrontaliere româno-ucrainene în domeniul naval. La activitățile de instruire participă două vedete blindate din Divizionul 67 Nave Purtătoare de Artilerie, două vedete fluviale din Divizionul 88 Vedete Fluviale, un remorcher fluvial al Divizionului 131 Nave Sprijin Logistic și un elicopter Puma Naval din Grupul 256 Elicoptere. Structurile militare angrenate vor executa, împreună cu nave ucrainene, precum şi cu nave ale Gărzii de Coastă din Ucraina şi ale Poliției de Frontieră din România, manevre tactice, exerciții de inspecție și control la ambarcațiuni suspecte, exerciții de remorcaj și antrenamente de punere în aplicare a procedurilor de acțiune pentru intervenții în situații de urgență.

Cooperarea dintre Forțele Navale ale României şi cele ale Ucrainei a cunoscut, în ultimii ani, o dezvoltare intensă în domeniul instruirii pe mare, prin participarea  marinarilor militari români şi ucraineni la exerciţii comune, precum şi în domeniul învăţământului militar de marină, prin extinderea parteneriatelor educaţionale.

Participarea Forțelor Navale Române, cu capabilități ale Flotilei Fluviale, la exercițiul „Riverine 2020”, aduce o contribuție semnificativă în vederea creșterii nivelului de pregătire și vine în sprijinul dezvoltării relațiilor bilaterale, în scopul menținerii securității și siguranței în zona fluviului Dunărea, anunta Forțele Navale Române.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.