Acasă Politic Măsuri speciale pentru ca persoanele infectate cu COVID-19 să poată vota

Măsuri speciale pentru ca persoanele infectate cu COVID-19 să poată vota

DISTRIBUIȚI
foto:stiri.infomures

156439  – 17092020 –   Autoritățile au stabilit măsurile de siguranță sanitară necesare pentru buna desfășurare a alegerilor locale din 27 septembrie.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că evoluția pandemiei de COVID-19 este monitorizată permanent, pentru a se putea lua la timp măsurile care se impun, mai ales că numărul de cazuri a continuat să crească. Ministrul a precizat că a fost luate măsuri speciale pentru ca și persoanele infectate cu COVID-19 să-și poată exercita dreptul de vot.

Dincolo de cele explicate până în acest moment, țin să menționez situații deosebite, situațiile în care alegătorul vine și prezintă la triajul observațional, apoi epidemiologic, acea temperatură peste 37,3. Va avea prioritate, va merge direct către o urnă și o cabină de vot dedicată. Din acel moment, dacă până în acel moment nu a fost persoană febrilă sau cu simptome respiratorii, se alege una din urne, cea mai apropiată și va deveni din acel moment și urnă, dar și cabină de vot dedicată. Acea cabină de vot dedicată este cabina de vot în care vor merge, din acel moment, doar cei care vin cu simptomatologie respiratorie sau care prezintă subfebrilități sau febră. Acolo se va dezinfecta, după fiecare participare a fiecărui votant care prezintă astfel de simptome, a precizat Tătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.