Acasă Social Nouă sfaturi pentru reducerea risipei alimentare de la InfoCons

Nouă sfaturi pentru reducerea risipei alimentare de la InfoCons

DISTRIBUIȚI

156582 – 30092020 –

  1. Cumpără inteligent în cantități moderate!
  • Nu faceți cumpărături atunci când sunteți înfometat;
  • Gândiți-va bine înainte de a achiziționa produse la oferta de genul “2 la preț de 1”
  1. Învață să utilizezi mai bine resturile alimentare!
  • Pâinea rămasă poate fi utlizata pentru crutoane;
  • Resturile de la legume le poți transformă în concentrat de legume;
  • Părțile neutilizate de la peste le puteți transforma într-o supă concentrată;
  1. Verifică ce ai în casă și planifică-ți mesele în concordanță!
  • Gândește-te la un meniu săptămânal și realizează o lista de cumpărături;
  • Înainte de a face lista de cumpărături verifică ce ai deja în casă;
  • 43% din cazurile în care mâncarea este risipită este din cauza faptului că aceasta se strică.
  1. Cumpără legume și fructe care arată mai puțîn bine, deoarece au aceleași proprietăți!
  • Multe legume și fructe sunt aruncate din cauza mărimii, formei sau culorii pe care le au, însă majoritatea sunt perfecte pentru a fi consumate având aceleași proprietăți că și cele cu aspect plăcut.
  1. Planifică-ți porțiile!
  • Cerealele cât și alte alimente își schimbă formă atunci când sunt preparate;
  • Pentru carne, peste și alte legume utilizați propria palmă, pumn sau căuș al mâinii pentru cantitățile potrivite.
  1. Atenție la modul de păstrare și depozitare al alimentelor!
  • Folosiți caserole din sticlă sau oțel inoxidabil pentru păstrarea alimentelor;
  • Nu păstrați legumele și fructele în saci de plastic închiși etanș;
  • Folosiți etichete pentru marcarea produselor din congelator.
  1. Citește eticheta și fă diferențe între: “„A se consumă de preferință înainte de….” “ și “A se consumă până la…..”!
  • 40% dintre cetățenii europeni sunt confuzi în citirea termenului de expirare al unui produs;
  • “a se consumă până la…” – produse perisabile : carne, peste, salate gata preparate;
  • “a se consumă de preferință înainte de..” produse congelate, uscate sau aflate în conservă.
  1. Transformă deșeurile alimentare în compost !
  • 40% din resturile alimentare din casă pot fi comostabile;
  • Compostul făcut în propia casă este perfect pentru plantele din balcon.
  1. Împarte cu ceilalți mâncarea rămasă!
  • Dacă ați preparat prea multă mâncare o împărțiți în mai multe porții și o congelați pentru a o consumă ulterior;
  • Invită-ți prietenii la masă;
  • Foloseșțe mâncarea rămasă pentru a o oferi colegilor a două zi.

InfoCons a lansat numarul scurt 0219615 număr cu tarif normal în rețeaua Telekom apelabil din toate rețelele pentru informarea consumatorilor si mai ales a sesizarilor in domeniul risipei si pierderilor alimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.