Acasă Anchete Interne Percheziții la persoane bănuite de cămătă

Percheziții la persoane bănuite de cămătă

DISTRIBUIȚI

 156414  – 15092020 –  La data de 15.09.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, împreună cu polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Criminalității Organizate Argeș, au efectuat trei percheziții domiciliare, pe raza județului Argeș, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de camătă și șantaj.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2012 – 2017, pe raza județului Argeș s-a constituit o grupare infracțională organizată, coordonată de un bărbat care a desfășurat activități de acordare de împrumuturi cu o dobândă de cuprinsă între 10% și 30% pe lună și a cooptat doi complici pentru a obține garantarea rambursării acestor împrumuturi, dar și a dobânzilor aferente.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că persoanele vătămate identificate au ajuns să plătească membrilor grupării, pentru împrumuturi, dobânzi în cuantum total de 1,6 milioane de lei.

Pentru a determina persoanele vătămate să achite dobânzile și debitele restante, inițiatorul grupului infracțional organizat le-a amenințat în mod repetat cu săvârșirea unor acte de violență.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate: 3 telefoane mobile, cartele telefonice, 1 laptop, înscrisuri şi suma de 35.000 de lei.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 3 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Argeș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.