Acasă Politic Prim–ministrul Ludovic Orban, întâlnire cu ministrul de externe ucrainean, Dmytro Kuleba

Prim–ministrul Ludovic Orban, întâlnire cu ministrul de externe ucrainean, Dmytro Kuleba

DISTRIBUIȚI

 156337  – 08092020 – Prim-ministrul Ludovic Orban a avut astăzi o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, aflat în vizită la București.

Premierul Ludovic Orban a exprimat așteptarea ca autoritățile ucrainene să acorde atenția cuvenită protejării și promovării drepturilor identitare ale persoanelor aparținând minorității române din Ucraina.

Totodată, prim-ministrul român a transmis un mesaj de susținere pentru parcursul democratic și aspirațiile de integrare europeană și euro-atlantică ale Ucrainei, precum și pentru suveranitatea și integritatea teritorială a statului vecin.

Cei doi oficiali au abordat și tematica cooperării economice, fiind discutate perspectivele organizării unei noi sesiuni a Comisiei mixte interguvernamentale pentru cooperare economică, industrială și tehnico-științifică, precum și modalitățile de extindere a proiectelor de conectivitate între cele două state, cu accent pe extinderea rețelei de puncte de trecere a frontierei.

La rândul său, ministrul Dmytro Kuleba a exprimat mulțumiri pentru susținerea acordată de România, inclusiv în contextul pandemiei de coronavirus, și a subliniat disponibilitatea Ucrainei de a se implica activ în soluționarea problemelor de pe agenda bilaterală, precum și pentru avansarea cooperării dintre cele două țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.