Acasă Anchete Interne Programul Direcției Generale de Evidență a Persoanelor

Programul Direcției Generale de Evidență a Persoanelor

DISTRIBUIȚI

 156422  – 15092020 –  Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală de Evidență a Persoanelor a Municipiului București, împreună cu serviciile publice comunitare locale de evidență a persoanelor ale sectoarelor 1-6, asigură condițiile necesare desfășurării procesului electoral si vine în sprijinul cetățenilor, astfel încât aceștia să își poată exercita dreptul la vot.

Prin urmare, centrele de eliberare a actelor de identitate ca urmare a expirării, pierderii, furtului sau deteriorării acestora, în conformitate cu  prevederile OUG nr. 97/2005, republicată, cu modificările și completările ulterioare, vor functiona dupa un program prelungit, dupa cum urmeaza:

  • 08.00-16.00 – în ziua de 26.09.2020 (sâmbătă)
  • 07.00-21.00 – în ziua de 27.09.2020 (duminică)

         Cartea de identitate se eliberează cetățeanului român pe baza cererii scrise a acestuia şi a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, stării civile, cetăţeniei române şi a domiciliului.

Contravaloarea producerii şi eliberării cărţii de identitate este de 7 lei şi se achită astfel:

Ø D.G.E.P.-M.B. la ghișeul biroului de evidență a persoanelor;

Ø S.P.C.L.E.P. Sector 1, on-line, pe site-ul Ghișeul.ro / transfer bancar/ Internet Banking (se va prezenta la ghișeu chitanţa reprezentând contravaloarea cărții de identitate), fizic la Bănci, Oficii Poștale în contul: RO05TREZ70121330208XXXXX CUI: 12293095 sau la:

– Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 1 (Piaţa Amzei nr. 13, Sector 1, Bucureşti);

– Centre Impozite si Taxe Locale Sector 1;
Adresă: Calea Grivitei nr. 208 – 210, Sector 1, Bucureşti ;
Adresă: Str. Pajurei nr. 13, Sector 1, Bucureşti;

– Primăria Sectorului 1 București (Bd. Banu Manta nr. 9, Sector 1, Bucureşti).

Ø S.P.C.L.E.P. Sector 2,  la toate oficiile poştale de pe raza sectorului 2;

Ø S.P.C.L.E.P. Sector 3, la ghişeele birourilor de evidenţă a persoanelor;

Ø S.P.C.L.E.P. Sector 4 , la toate oficiile poştale de pe raza sectorului 4 și Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 4, precum și on-line, pe site-ul propriu;

Ø S.P.C.L.E.P. Sector 5,  la toate oficiile poştale, la filialele CEC Bank de pe raza sectorului 5, Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 5,  precum și prin SMS, apelând numărul scurt 7530.

Ø S.P.C.L.E.P. Sector 6, la ghişeele birourilor de evidenţă a persoanelor

În situația în care nu pot fi prezentate anumite documente (certificate de stare civilă, dovezi cu privire la domiciliu, etc.), se va elibera carte de identitate provizorie (CIP), caz în care se vor depune şi 3 fotografii ¾ cm şi taxa de 1 leu, achitată în acelaşi mod ca şi în cazul cărţilor de identitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.