Acasă Social Aparare România sprijină puternic Brigada Multinațională din Sud-Estul Europei

România sprijină puternic Brigada Multinațională din Sud-Estul Europei

DISTRIBUIȚI
foto:mapn.ro

156354  – 10092020 – Secretarul de Stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, a primit miercuri, 9 septembrie, vizita noului comandant al Brigăzii Multinaționale din Sud-Estul Europei (SEEBRIG), generalul de brigadă Aristeidis Iliopoulos, însoțit de fostul comandant, generalul de brigadă Tudorică Petrache și comandantul Brigăzii 9 Mecanizată ”Mărășești”, generalul de brigadă Florin Barbu. Întâlnirea a avut loc în contextul vizitei de evaluare a structurilor puse de România la dispoziția SEEBRIG.

Oficialul român a mulțumit generalului Tudorică Petrache pentru modul în care a exercitat comanda brigăzii multinaționale în ultimii trei ani și a urat generalului Iliopoulos succes în noua poziție, exprimându-și speranța că proiectele începute în mandatul predecesorului său vor fi substanţiate.

Totodată, secretarul de Stat a reliefat sprijinul puternic pe care România îl acordă acestui format de cooperare regională și și-a exprimat convingerea că activitățile SEEBRIG vor continua să se desfășoare conform planurilor aprobate de miniștrii apărării, chiar în contextul pandemic actual, inclusiv prin explorarea și identificarea unor noi formate de participare în comun la exerciții și antrenamente, cu entități din cadrul NATO și UE.

La rândul său, comandantul SEEBRIG a mulțumit oficialului român pentru primire și și-a manifestat satisfacția pentru nivelul de pregătire și modul cum s-au prezentat unitățile din Armata României pe care le va avea în subordine, anunță MApN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.