Acasă Politic Românii din diaspora vor vota două zile

Românii din diaspora vor vota două zile

DISTRIBUIȚI

156409  – 15092020 –  Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, la 14 septembrie, un amendament la proiectul de lege privind modificarea şi completarea unor legi în materie electorală, potrivit căruia alegătorii români din diaspora vor avea la dispoziţie două zile – sâmbătă şi duminică – pentru a vota la alegerile parlamentare din decembrie a.c..

Amendamentul a fost respins inițial în Comisia juridică a Camerei. A fost propus de USR şi a fost susţinut la vot şi de PSD şi PNL.

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat că, până luni, pentru alegerile parlamentare din acest an, s-au înscris peste 6.000 de români din Diaspora pentru votul prin corespondență și peste 1.800 pentru votul la secția de votare.

Potrivit legislației în vigoare, înregistrarea ca alegător prin corespondenţă sau la o secție de votare a început la 1 aprilie 2020 şi se va încheia odată cu expirarea a 15 zile de la data începerii perioadei electorale, adică în data de 21 septembrie 2020. Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.