Acasă Stiință Se inaugurează cel mai mare telescop astronomic din România

Se inaugurează cel mai mare telescop astronomic din România

DISTRIBUIȚI

 156378  – 11092020 – Cel mai mare telescop din România este inaugurat vineri, la Observatorul Astronomic din Galați. Evenimentul este programat seara, când zeci de gălățeni sunt așteptați să facă primele observații cu noul telescop. În comparație cu vechile aparate, acesta are o rezoluţie mai mare.

Aparatul a costat 32.000 de lei, iar fondurile provin din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi. Achiziţia a fost făcută la 10 ani de la deschiderea observatorului astronomic.

„Publicul va face cunoștință cu ultima achiziție de la Observatorul Astronomic din Galați: telescopul Dobson SkyWatcher 508/2000 Truss Tube GOTO, cu diametrul oglinzii principale de 508 mm – cel mai mare telescop din România, destinat publicului. În cursul anului 2020, odată cu împlinirea a 10 ani de la deschiderea oficială a Observatorului Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Răsvan Angheluţă, Consiliul Județean Galați a aprobat fondurile necesare pentru achiziția acestui telescop”, au anunțat reprezentanții Complexului Muzeal de Științele Naturii Galați.

Telescopul Dobson SkyWatcher va putea fi utilizat și în cadrul activitaților educaționale desfășurate la Astroclubul „Călin Popovici”, în perioada Şcolii de vară de astronomie „Priviţi cerul!”, dar și ca instrument didactic pentru programul de pregătire a elevilor din Galaţi şi Brăila, pentru proba observaţională a Olimpiadei de Astronomie şi Astrofizică.

Pentru public, accesul la observațiile de seară este gratuit și se poate face aproape în fiecare zi, în intervalul orar 20.00 – 22.30. Vizitatorii sunt obligați să respecte măsurile în vigoare privind distanțarea socială și purtarea măștii de protecție. La observațiile de seară, pe Terasa de Observații Astronomice, vor fi acceptate cel mult 40 persoane, celelalte urmând să aștepte în exteriorul clădirii. Sursa: mediafax.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.