Acasă Cultura/Media Astra Film Festival, online în perioada 16-25 octombrie

Astra Film Festival, online în perioada 16-25 octombrie

DISTRIBUIȚI

 156701 – 09102020 – După o ediție de colecție desfășurată în aer liber, în centrul istoric al Sibiului și în locații din miraculosul Muzeu Astra, Festivalul Internațional de Film de la Sibiu își cheamă spectatorii pentru a doua parte a festivalului, care va avea loc în online, în perioada 16-25 octombrie. Provocarea e mare: 41 de filme bune în 10 zile. Dintre aceste filme, 10 concurează în Competiția „Voci emergente ale documentarului”, iar alte 10 în Competiția „Europa centrală și de Est”. În plus, publicul mai poate alege să vadă 10 dintre cele mai apreciate filme ale ediției Astra Film Festival 2020 Open Air și alte 11 filme din Arhiva de aur a Festivalului. Detalii pe site: https://www.astrafilm.ro/filme-online/.

Pentru a viziona online filmele, cinefilii, trebuie să se afle pe teritoriul României. Pentru un film se plătesc 2 euro, iar abonamentul care permite vizionarea întregului program costă 20 euro. Plata se face online.

Ediția Open Air a festivalului a întrecut așteptările tuturor. Dar nu ne-a permis să arătăm întregul program, pentru că vizionarea filmelor în aer liber poate fi făcută doar seara. De aceea am decis să prezentăm online o parte din selecția Astra Film Festival 2020. Este vorba  în special de cele două secțiuni de competiție și de un amplu program de industrie. În plus, am pregătit o selecție din filmele preferate de public la edițiile anterioare, astfel încât să poată fi văzute de aceia care nu au ajuns să le vadă la Sibiu. Timp de zece zile, va fi cu adevărat festival online, iar cei care vor prinde gustul trebuie să ia în calcul încă de acum să facă o pauză de Netflix”, a declarat Dumitru Budrala, director-fondator Astra Film Festival.

Competiția „Voci emergente ale documentarului”

În Competiția „Voci emergente ale documentarului” s-au calificat cele mai noi 10 producții din Germania, SUA-Cehia, Danemarca, Austria, Franța și România. Sunt filme ale unor autori tineri, unii chiar la debut, care punctează subiecte dureroase și experimentează folosirea limbajului cinemaului documentar în abordarea realității care ne înconjoară.

Juriul acestei competiții este alcătuit din Samay Claro – Director de programe și comunicare la Dokfest Munchen, Ksenia Okhapkina – regizor de film documentar din Sankt Petersburg (filmul ei de debut, Immortal, a câștigat Premiul Secțiunii New Voices la AFF 2019) și Julia Varga – artist vizual, regizor de filme documentare și curator al cinematecii Les Écrans du Passage din Paris (Pantin).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.