Acasă Social Chemare la rugăciune pentru pace

Chemare la rugăciune pentru pace

DISTRIBUIȚI
غÜø β՛Üø, Ú²ìº՛ðÄ ºÜø ºô Æ ¼úðàô غ𠴲¼ÎÆÜ àôÄàì ìºð²¸²ðÒܺÈàô غ¼Ø¾ ÊÈàô²ÌÀ` غð ²ð¸²ð Æð²ôàôÜøÀ:

 156750  – 14102020 – Arhiepiscopia Bisericii Armene din România condamnă agresiunile și violențele la care sunt supuși armenii din regiunea Nagorno Karabagh (Arțakh) și din Armenia și cheamă credincioșii la rugăciune pentru odihna și iertarea sufletelor celor care și-au pierdut viața în agresiunea armată declanșată de forțele armate azere, în zonă.

 Preasfinția Sa Episcop Datev Hagopian 

Chemare la rugăciune pentru pace 

Iubiți frați și surori în Hristos,

 

”Din preajma Altarului Sfintei noastre Catedrale închinate Sfinților Arhangheli trimitem către voi prin aceste rânduri cuvânt de adânc respect și încredințarea alesei Noastre prețuiri ce o avem pentru voi, adăugând rugămintea armenilor din România pentru a ne fi alături în rugăciuni în aceste momente de grea încercare pentru frații noștri din Armenia și Nagorno Karabagh (Arțakh).

Începând din 27 septembrie forțele armate azere au declanșat o amplă agresiune asupra teritoriilor Arțakhului și ale zonelor împrejmuitoare ale tinerei Republici Arțakh, operațiuni desfășurate atât prin utilizarea armamentului greu, tancuri, rachete, cât și a avioanelor și elicopterelor de luptă, de-a lungul frontierelor Arțakhului și Armeniei dar și asupra localităților din interiorul țării, inclusiv asupra capitalei Arțakhului, Stepanakert. În Arțakh și Armenia au fost luate măsurile ce se impun, instituirea legii marțiale și decretarea mobilizării generale, fiii poporului nostru prezentându-se la centrele militare pentru a-și apăra patria.

Cu adâncă durere vă fac cunoscut că acest atac a provocat pierderi de vieți omenești nu doar în rândul militarilor, dar și printre civili: femei, copii și bătrâni, precum și sute de răniți și afectați.

În acest ceas de răscruce Noi, Arhipăstor al armenilor din România ne-am chemat fiii să-și unească glasurile în rugăciune, îngenuncheați în fața sfintelor altare din bisericile de pe cuprinsul Eparhiei noastre, cerând Domnului odihnă și iertare pentru sufletele celor care și-au pierdut viața în acest război, dar și milă, îndurare și grabnică însănătoșire răniților. Dumnezeu să-și pogoare Dreapta mângâietoare și ocrotitoare asupra tuturor celor aflați în suferință, aducând omenirii pace și bună înțelegere.

Fie ca rugăciunea noastră, dar și suferințele celor nevinovați, să trezească în conștiința oamenilor, a popoarelor, dorința de a lua atitudine pentru stoparea unor astfel de acțiuni care nu numai că încalcă drepturile fundamentale și principiile de bază ale societății, dar se dovedesc o adevărată sfidare premeditată a ideii de civilizație.

Vă rugăm să ne fiți alături în rugăciune pentru pace pe data de 15 octombrie 2020 la ora 17:00 în Catedrala Arhiepiscopală Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil din București, condamnând încă o dată agresiunea, violența, războaiele, încălcarea drepturilor popoarelor, să ne fiți alături în rugăciunile rostite în fiecare ceas pentru reinstaurarea păcii și încetarea războiului”. Cu dragoste în Hristos, Episcop Datev Hagopian, Întâistătător al Eparhiei Armene din România, Exarh al Eparhiei Armene din Bulgaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.