Acasă Politic Cîțu: PSD pregătea impozitarea veniturilor Bisericii, supraimpozitarea pensiilor și creșterea tarifelor RCA

Cîțu: PSD pregătea impozitarea veniturilor Bisericii, supraimpozitarea pensiilor și creșterea tarifelor RCA

DISTRIBUIȚI

 156930 – 29102020 – Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, spune că un document intern din 2019 din ministerul condus la acea vreme de Eugen Teodorovici (PSD) arăta trei măsuri luate în calcul de PSD. Potrivit documentului citat de Cîțu, e vorba despre impozitarea veniturilor Bisericii, supraimpozitarea pensiilor – prin instituirea unor contribuții mai mari reținute din pensii și creșterea prețului polițelor RCA. ”Este un document numit Tabel măsuri venituri și cheltuieli din 19 iulie 2019. Sunt trei măsuri pregătite de socialiști dacă vor veni la guvernare”, a spus Cîțu.

Reamintim că Eugen Teodorovici a vorbit în 2017 și 2018 despre o posibilă impozitare a veniturilor Bisericii Ortodoxe Române, spunând că „Biserica trebuie să înţeleagă şi să aleagă. Trăim în secolul XXI. Este nevoie de bani, de foarte mulţi bani. Sunt subiecte pe care biserica probabil nu le îndrăgeşte, dar trebuie să găsim un compromis. E o discuţie pe care am început-o în 2015 cu Patriarhul, nu într-un mod direct, dar am lăsat să se înţeleagă că undeva, cândva, într-un viitor foarte apropiat trebuie să discutăm despre acest subiect”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.