Acasă Cultura/Media Concurs internațional pentru o statuie a Regelui Mihai  

Concurs internațional pentru o statuie a Regelui Mihai  

DISTRIBUIȚI

156882 – 26102020 – Duminică, 25 octombrie, la București a avut loc deschiderea oficială a unui concurs internaţional de sculptură pentru realizarea unei statui a regelui Mihai.

Statuia ar urma să fie amplasată, anul viitor, la Sinaia – orașul unde s-a născut, în anul 1921, ultimul suveran al României.

La acțiunea de lansare oficială a concursului a participat, duminică, secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase. Ceremonia, organizată în ziua în care s-au împlinit 99 de ani de la naşterea Regelui Mihai şi în care a fost sărbătorită Ziua Armatei Române a avut loc în Piaţeta Regelui Mihai din Bucureşti.

”Vă invit să ne amintim astăzi, când se împlinesc 99 de ani de la naşterea Regelui Mihai, de discursul memorabil pe care l-a rostit în Parlament pe 25 octombrie 2011. Aşa cum a spus atunci Regele Mihai, nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru şi prima noastră datorie în ziua de 25 octombrie este să ne amintim de toţi cei care au murit pentru independenţa şi libertăţile noastre. Unul dintre aceşti mari oameni de stat, care şi-a dedicat întreaga viaţă României şi poporului român, a fost Regele Mihai. A fost o personalitate unică în istoria noastră, care, prin exemplul personal, ne-a arătat cât de importante sunt pentru societate atât garantarea şi întărirea democraţiei şi a libertăţilor umane, cât şi respectarea legilor şi instituţiilor statului”, a declarat, duminică, secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.