Acasă Politic Diplomatul român Cosmin Boiangiu, director executiv al Autorității Europene pentru Muncă (ELA)

Diplomatul român Cosmin Boiangiu, director executiv al Autorității Europene pentru Muncă (ELA)

DISTRIBUIȚI

156859  – 23102020 –  Diplomatul român Cosmin Boiangiu a fost ales director executiv al Autorității Europene pentru Muncă, în urma votului organizat la 22 octombrie a.c., în cadrul Consiliului de Administrație al acestei agenții.

Cosmin Boiangiu, în prezent, reprezentantul permanent adjunct al României pe lângă Uniunea Europeană, a primit susținerea unei largi majorități a statelor membre pentru alegerea în funcția de director executiv al Autorității Europene pentru Muncă.

Diplomat de carieră, Cosmin Boiangiu este, din anul 2016, reprezentant permanent adjunct al României pe lângă Uniunea Europeană. În această calitate a prezidat reuniunile COREPER I pe durata Președinției române a Consiliului UE (semestrul I 2019) și a negociat numeroase acte legislative europene în domeniul social. Anterior, în perioada 2012-2016, Cosmin Boiangiu a deținut funcția de ambasador al României în Slovenia.

Autoritatea Europeană pentru Muncă, agenție recent înființată a Uniunii Europene, are drept obiective principale asigurarea unei aplicări corecte și eficiente la nivel european a normelor în materie de mobilitate a forței de muncă, sprijinirea coordonării sistemelor de securitate socială și facilitarea cooperării între statele membre în domeniu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.