Acasă Externe Întâlnire cu reprezentantul Consiliului Securității Naționale al SUA, la Washington

Întâlnire cu reprezentantul Consiliului Securității Naționale al SUA, la Washington

DISTRIBUIȚI
foto:mapn.ro

 156710  – 10102020 – Ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, s-a întâlnit vineri, 9 octombrie, la Washington, cu Mark R. Vandroff, adjunctul asistentului președintelui SUA și director pentru politica de apărare și strategie din cadrul Consiliului Securității Naționale al Statelor Unite ale Americii.

Discuțiile au fost concentrate pe situația de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre, pe rolul important al României pe flancul estic aliat, respectiv pe consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii în domeniul apărării.

În contextul procesului de reconfigurare a posturii militare a SUA în Europa, ministrul Ciucă a reiterat disponibilitatea României, exprimată la cel mai înalt nivel, de a găzdui trupe americane, menționând lucrările de modernizare care au loc în bazele militare de la Mihail Kogălniceanu și Câmpia Turzii.

Mark Vandroff a evidențiat contribuția extraordinară a României în operațiile și misiunile aliate, angajamentul de alocare a 2 la sută din PIB pentru apărare, precum și eforturile de dezvoltare a unor capabilități relevante în contextul unui mediu de securitate complex și impredictibil. Oficialul american a subliniat faptul că România este un aliat model, în regiunea Mării Negre, cu o relevanță strategică majoră.

La întrevedere au participat ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, și secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Politica de Apărare, Planificare și Relații Internaționale, Simona Cojocaru.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.