Acasă Politic Nicușor Dan, blocat în instanță de PSD București

Nicușor Dan, blocat în instanță de PSD București

DISTRIBUIȚI

Cele 52 de contestații, semnate  sunt copiate una după alta, inclusiv greșelile gramaticale

156851 – 22102020 – Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, spune că preluarea mandatului său va mai întârzia cel puţin o săptămână, după ce au fost făcute 52 de apeluri în instanță. El o acuză pe Gabriela Firea, actualul primar, că și-a pus subordonații să semneze aceste contestații, fără ca ea însăși să semneze.

”La Bucureşti, la Primăria Generală o să mai aşteptăm cel puin o săptămână din cauza atitudinii iresponsabile a PSD”, a spus Nicuşor Dan, într-o conferință de presă susținută în fața sediului Primăriei Capitalei.

El spus că sunt peste 50 de apeluri la validarea mandatului său de primar, cu „motive ridicole” și acuzații „în stil conspiraționist”.

”Se cere nici mai mult nici mai puţin, după patru săptămâni, reluarea alegerilor locale în Bucureşti, dacă vă puteți închipui”, a adăugat el.

Primarul ales al Capitalei sune că cele 52 de contestații sunt copiate una după alta, inclusiv greșelile gramaticale. Ieri, Dan spunea că cei care au depus apelurile sunt foști sau actuali consilieri PSD.

„În ultimele patru săptămâni, primarul Bucureștiului a fost Gabriela Firea. Dacă cineva are probleme cu apa caldă, trebuie să întrebe pe primarul în funcție al Bucureștiului, Gabriela Firea, și nu pe mine. Este un primar care și-a abandonat mandatul, obligațiile legale”, a spus el.

„Remarc lașitatea Gabrielei Firea care și-a pus subordonații să semneze aceste contestații și nu a semnat ea însăși, dacă chiar vrea să conteste rezultatul alegerilor”, continuat el.

Nicușor Dan spune că unul din motivele pentru care se tergiversează schimbarea de administrație este „caracatița de interese” din Primăria Capitalei.

„Asta e motivul pentru care se tergiversează, pentru ca oamenii ăștia să acopere lucruri pecare le-au făut, să emită niște acte prin care să regularizeze anumite lucruri pe care le-au făcut”, a mai spus el.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.