Acasă Externe OMS: Europa are nevoie de o accelerare serioasă a luptei împotriva Covid...

OMS: Europa are nevoie de o accelerare serioasă a luptei împotriva Covid 19

DISTRIBUIȚI

 156894 – 27102020 – Europa are nevoie de o ”accelerare serioasă” a luptei împotriva coronavirusului, iar lipsa capacităţii de depistare a contacţilor ar putea ”îndrepta boala şi mai mult într-o zonă întunecată”, a afirmat luni un înalt responsabil al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), transmite Reuters.

Regiunea Europa, care la OMS include 46 de ţări, furnizează 46% din bilanţul global de infectări şi aproape o treime dintre decese, a indicat Mike Ryan, directorul Programului pentru urgenţe sanitare al organizației.

”În acest moment, suntem mult în urma virusului în Europa, aşa încât a i-o lua înainte va necesita o accelerare serioasă în ceea ce facem”, a spus Ryan într-o conferinţă de presă.

Capacitatea spitalicească de a îngriji pacienţii internaţi cu COVID-19 a crescut în regiunea europeană, iar ratele de mortalitate sunt ”foarte, foarte scăzute”, a mai spus Ryan, care a adus un omagiu personalului medical şi sistemelor de sănătate.

”Vedem însă un număr mare de cazuri, vedem boala larg răspândită, vedem rate foarte, foarte înalte de pozitivare şi o lipsă în creştere de capacitate de a depistare eficace a contacţilor, care îndreaptă boala şi mai mult într-o zonă întunecată”, a mai afirmat responsabilul OMS. ”Multe ţări se confruntă acum cu spectrul închiderilor în săptămânile viitoare. Nu este o situaţie în care, sunt sigur, vreo ţară din Europa sau din lume ar vrea să se afle”, a adăugat el.

Întrebat despre creşterea numărului de cazuri în Europa, directorul tehnic al OMS pentru COVID-19, Maria Van Kerkhove, a răspuns: ”Încă avem speranţa că ţările nu vor trebuie să intre în aceste aşa-numite lockdown-uri naţionale”. Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.