Acasă Anchete Permisele de armă la control

Permisele de armă la control

DISTRIBUIȚI

156876 – 24102020 – Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – I.G.P.R., au verificat, în perioada 12 – 16 octombrie 2020, mai multe persoane autorizate în vederea deținerii, portului și folosirii armelor de foc, domiciliate în Capitală. Acestea nu și-au fi îndeplinit obligațiile care le revin pentru prelungirea valabilității permiselor de armă.

Au fost efectuate 222 de controale, fiind instituite, ca măsuri administrative,  26 de anulări ale dreptului de deţinere, port şi folosire de arme. De asemenea, au fost întocmite 26 de dosare penale, în urma constatării aceluiași număr de infracțiuni, fiind indisponibilizate, în vederea confiscării, 21 de arme letale, 24 neletale supuse autorizării, 649 de cartuşe aferente armelor letale și alte 157 de cartuşe aferente armelor neletale supuse autorizării.

În București, acțiuni asemănătoare vor continua în perioada următoare, până la verificarea tuturor persoanelor autorizate pe linie de arme și muniții care nu și-au îndeplinit obligațiile care le revin pentru prelungirea valabilității permiselor de armă, conform dispozițiilor legale. Foto: Actualitatea Argeșeană

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.