Acasă Anchete Interne Poliția Capitalei încurajează bucureștenii să îi reclame pe cei care nu poartă...

Poliția Capitalei încurajează bucureștenii să îi reclame pe cei care nu poartă mască

DISTRIBUIȚI

  156696 – 09102020 – Poliția Capitalei îi încurajează pe bucureșteni să îi reclame la TelVerde 0800.800.165 pe cei care nu poartă mască și, mai mult, pune la dispoziție un număr la care pot fi trimise imagini cu cei care încalcă regulile sanitare și care nu poartă mască, de exemplu. Poliția transmite că în urma telefoanelor primite a realizat ”o hartă a punctelor fierbinți, a zonelor unde se încalcă cel mai des regulile de protecți”.

Potrivit Poliției Capitalei, de la operaționalizarea acestei linii telefonice în Ministerul de Interne (în luna iulie), ”cetățenii și-au arătat disponibilitatea de a sesiza în ce locuri, spații sau mijloace de transport în comun au observat persoane care fie nu poartă, fie poartă în mod necorespunzător masca de protecție”.

Poliția mai spune că, pe fondul creșterii numărului de cazuri de infectare, a intensificat controalele în toate zonele Capitalei.

”Acum facem un apel la cetățeni să ne sprijine în identificarea locurilor și mijloacelor de transport unde anumite persoane nu respectă normele de protecție individuală. Apelul transmis la TelVerde declanșează verificări. Verificam cele sesizate și, mai mult decât atât, în urma acestor telefoane am construit o hartă a punctelor fierbinți, a zonelor unde se încalcă cel mai des regulile de protecție, zone care vor face obiectul unor verificări amănunțite”, transmite Poliția Capitelei.

Poliția Capitalei pune la dispoziție și numărul de WhatApp 0755 021 218, încurajându-i pe bucureșteni să trimită acolo imagini, foto sau video, cu privire la cele sesizate la TelVerde 0800 800 165.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.