Acasă Cultura/Media Premiul Nobel pentru Literatură 2020, câștigat de poeta Louise Glück

Premiul Nobel pentru Literatură 2020, câștigat de poeta Louise Glück

DISTRIBUIȚI

156689  – 08102020 – Premiul Nobel pentru Literatură 2020 a fost câștigat de către poeta americană Louise Gluck, pentru pentru „vocea ei poetică inconfundabilă care, cu o frumusețe austeră, face ca existența individuală să fie universală. ”

Poeta Louise Glück a devenit primul scriitor american care a câștigat premiul Nobel pentru literatură în 27 de ani.

Unul dintre poeții de frunte ai Americii, Glück a câștigat premiul Pulitzer și Premiul Național al Cărții, abordând teme precum copilăria și viața de familie, utilizând deseori miturile grecești și romane.

Premiul Nobel pentru Literatură, acordat, anual, de Academia Suedeză, răsplăteşte cele mai valoroase opere din toate genurile sau speciile literare, de la poezie, nuvelă, roman, la piese de teatru, eseuri sau discursuri.

În 2018, Premiul Nobel pentru Literatură nu a fost acordat, cu menţiunea că va fi atribuit în 2019 şi pentru anul respectiv. Astfel, scriitoarea poloneză Olga Tokarczuk a fost recompensată cu Premiul Nobel pentru Literatură pentru 2018, iar scriitorul austriac Peter Handke a primit Nobelul pentru Literatură pentru 2019, conform anunţului făcut Academia Regală de Ştiinţe din Suedia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.