Acasă Politic Prima reuniune a Grupului de lucru România-Israel în domeniul economic

Prima reuniune a Grupului de lucru România-Israel în domeniul economic

DISTRIBUIȚI
foto:facebook.com

 156610 – 02102020 – Ieri a avut loc prima reuniune a Grupului de lucru România-Israel în domeniul economic, a cărui creare a fost decisă de șefii diplomației din cele două state cu ocazia vizitei oficiale a ministrului Afacerilor Externe Bogdan Aurescu în Statul Israel, care s-a desfășurat în perioada 2-3 septembrie 2020.

Grupul de lucru, a cărui reuniune s-a desfășurat prin sistem videoconferință, a fost co-prezidat de Cornel Feruță, secretar de Stat în MAE, pentru partea română, și Alon Ushpitz, director general politic din MAE israelian, pentru partea israeliană. La întrevedere au participat reprezentanți ai ministerelor de linie din cele două state cu atribuții în domeniile economic, ocrotirii sănătății, dezvoltării durabile și noilor tehnologii. Din partea României au participat secretari de stat și oficiali din Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ministerul Sănătății, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Participanții au evidențiat relația specială, cu caracter strategic, dintre România și Israel, caracterizată printr-un parteneriat bilateral solid, fiind agreată extinderea și aprofundarea cooperării în toate domeniile de interes comun.

A fost discutată, în mod aprofundat, o serie de inițiative concrete bilaterale menite să contribuie la pregătirea, dezvoltarea și implementarea unor proiecte pilot în toate cele trei domenii de interes pentru Grupul de lucru: agricultură, cu accent pe sectorul irigațiilor și managementul apei, sănătate și, respectiv, înaltă tehnologie și inteligență artificială.

Cele două ministere de externe au convenit să continue discuțiile sectoriale într-un ritm accelerat în viitorul apropiat.

Grupul este coordonat de Ministerele Afacerilor Externe din România și din Statul Israel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.