Acasă Uncategorized Se interzic evenimentele private, indiferent dacă au loc în interior sau exterior

Se interzic evenimentele private, indiferent dacă au loc în interior sau exterior

DISTRIBUIȚI

 156748  – 14102020 – Se prelungește starea de alertă și se interzic evenimentele private, indiferent dacă au loc în interior sau exterior.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marţi, după şedinţa Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), că s-a decis propunerea prelungirii stării de alertă cu 30 de zile.

De asemenea, șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că se propune interzicerea evenimentelor private – nunți, botezuri, etc. – indiferent dacă acestea au loc în interior sau în exterior.

”Se propune prelungirea stării de alertă”, a anunțat ministrul Tătaru marți seara, după ședința CNSU.

”Evenimentele private, nunți, botezuri, mese festive, în spațiile deschise și în spațiile închise sunt interzise pe plan național până observăm o scădere a numărului de cazuri”, a anunțat, la rândul său, Raed Arafat.

Șeful DSU a explicat că, în cadrul unor astfel de evenimente, oamenii nu mai respectă regulile de distanțare și nici nu poartă mască, în condițiile în care se așază la masă și trebuie să mănânce la restaurant.

Masca obligatorie

Raed Arafat a anunțat că se propune și introducerea obligativității măștii sanitare în spațiile publice, astfel:

”Măsurile sunt menite pentru a proteja oamenii și pentru a limita răspândirea. Propunem portul măștii să fie obligatoriu. Acolo unde incidența este sub 3 la mie, purtarea măștii va fi obligatorie în zonele aglomerate, inclusiv zonele pietonale. Orice zonă aglomerată – masca e obligatorie.

Atunci când incidența depășește 3 la mie, purtarea măștii va fi obligatorie în toate spațiile deschise. Deci la ieșirea din casă și până la revenirea acasă masca este obligatorie”, a punctat secretarul de Stat.

Unde se pot redeschide restaurantele

Totodată, Arafat a enumerat și condițiile în care se pot redeschide restaurantele și în ce zone.

”Referitor la programul teatrelor, sălilor de cinema, sălilor de spectacole, restaurantelor, cafenelelor, acolo unde incidența este sub 1,5 la mie, acestea vor funcționa cu capacitatea de 50%. Atunci când incidența depășește 1,5 și este până în 3 la mie, acestea vor funcționa cu capacitate de 30%, dar cu program redus până la ora 23:00. Atunci când incidența depășește 3 la mie, activitatea restaurantelor etc. va fi sistată complet. Fac o paranteză pentru hoteluri. La peste 3 la mie incidența, hotelurile vor putea servi doar persoanele care sunt cazate în hoteluri”, a explicat Raed Arafat.

Șeful DSU a mai spus că în ce privește campania electorală se reduce numărul participanților astfel: în interior – 20 de persoane și în exterior – 50 de persoane

Totodată, el a anunțat că toate persoanele care lucrează în centre de persoane în vârstă sau cu dizabilități vor fi testate pentru și SARS-CoV-2 o dată pe săptămână.

La rândul său, ministrul Sănătății a precizat că a fost actualizată și lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se impune carantină la întoarcerea în România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.