Acasă Social Educatie Toate comisiile metodice din școli au fost desființate

Toate comisiile metodice din școli au fost desființate

DISTRIBUIȚI
Teacher with papers

 156636 – 05102020 – Comisiile metodice din școli nu mai există în Regulamentul de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar (ROFUIP) începând din acest an școlar, potrivit unei note trimise de Ministerul Educației tuturor școlilor din țară, obținută de Edupedu.ro. Eliminarea acestor comisii a fost făcută pentru debirocratizare, se arată în adresa oficială.

Comisia metodică era o formă de organizare a activitǎţii personalului didactic din școală sau grădinițe, și care era obligatorie până anul acesta. Înființarea era aprobată în Consiliul profesoral, care stabilea componenţa nominală a acestor catedre/comisii metodice.

Comisiile includeau toate cadrele didactice care predau o anumită disciplină sau într-o grupă de clase și se ocupau de o serie de ”aspecte instructiv-educative”.

Fiecare comisie avea și un responsabil, desemnat de directorul școlii/grădiniței, iar aceste comisii erau permanente sau temporare.

1 COMENTARIU

  1. S-au desfiintat pe naiba! La Colegiul tehnic Emanuil Ungureanu Timisoara tocmai am avut sedinta de arie curriculara, unde se prezinta o Mapa cu o tona de maculatura, e fix aceeasi mizerie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.