Acasă Externe Biden: Administrația noastră va fi despre oameni și vom face ca America să...

Biden: Administrația noastră va fi despre oameni și vom face ca America să fie respectată din nou în lume

DISTRIBUIȚI

157047 – 08112020 – Administrația noastră va fi despre oameni și vom face ca America să fie respectată din nou în lume, a spus democratul Joe Biden, sâmbătă seara, în primul său discurs ca președinte ales al Statelor Unite. Trebuie să facem din această țară un tărâm pentru toată lumea. Trebuie să reclădim spiritul acestei țări, a subliniat el, într-o nouă pledoarie pentru unitate.

”Oamenii acestei națiuni au vorbit, ne-au atribuit o victorie clară”, dar ”nu sunt state roșii și state albastre, sunt doar Statele Unite”, a spus Joe Biden, comentând rezultatul alegerilor.

”Cei care ați votat pentru președintele Trump, vă înțeleg dezamăgirea, și eu am pierdut de câteva ori, dar haideți să ne dăm reciproc o șansă, să fim toți americani, să fim uniți și să construim, e timpul să vindecăm America”, a spus democratul adresându-se susținătorilor actualului locatar de la Casa Albă.

”E timpul să lăsăm deoparte cuvintele grele, să mai scădem temperatura, să ne vedem din nou, să ne ascultăm din nou și să avansăm. Trebuie să încetăm să ne tratăm oponenții drept dușmani. Nu sunt dușmani. Sunt americani. Biblia ne spune că pentru orice există un timp, un timp pentru a construi, un timp pentru a culege, un timp pentru a semăna și un timp pentru a vindeca. Este timpul să vindecăm America”, a arătat Joe Biden.

Mii de susținători pro-Trump au ieșit să protesteze, sâmbătă, în diverse fiefuri republicane, mai ales după ce Donald Trump a dat un mesaj clar că nu are de gând să-și recunoască înfrângerea. El acuză că votul a fost fraudat și că se va adresa justiției.

”Întotdeauna am crezut că America poate fi definită printr-un singur cuvânt: Posibilități. Nu e nimic să nu putem face împreună”, a transmis Joe Biden.

Joe Biden a ținut să marcheze și un alt moment esențial: ”Vicepreședinta noastră Kamala Harris scrie istorie”, a spus Joe Biden despre cea care va deveni prima femeie ce va accede în această funcție.

Politica externă, un pilon important pentru viitoarea administrație

”În seara aceasta, toată lumea privește la America”, a mai spus fostul vicepreședinte. ”America este un far pentru întreaga lume. Și vom conduce nu numai prin exemplul puterii noastre, ci prin puterea exemplului nostru”, a promis Joe Biden, dând de înțeles că politica externă va fi o componentă importantă pentru administrația sa.

Președintele ales a schițat prioritățile administrației sale, punând accent pe necesitatea urgentă de a lua măsurile adecvate pentru combaterea pandemiei, dar și pentru a reface economia. Trebuie să avem clima sub control și să apărăm democrația, a punctat Joe Biden alte direcții ale politicilor sale.

În așteptatul său discurs de președinte ales, Joe Biden a avut un ton mult mai asertiv, mai ferm și mai mobilizator față de precedentele apariții publice.

Nu în ultimul rând, Joe Biden a ținut să-i aducă un omagiu celei care i-a stat alături o viață: soția sa. ”Sunt soțul lui Jill și n-aș fi aici fără iubirea și sprijinul ei. Este un om care s-a dedicat educației. Va fi o primă-doamnă minunată, sunt așa de mândru de ea”, a spus Biden. – sursa: Digi 24, foto: Profimedia

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.