Acasă Politic Deputații au aprobat alte măsuri de sprijin destinate salariaţilor şi angajatorilor în...

Deputații au aprobat alte măsuri de sprijin destinate salariaţilor şi angajatorilor în contextul pandemiei

DISTRIBUIȚI

157199 – 17112020 – Camera Deputaţilor a adoptat marţi, ca for decizional, proiectul de lege care aprobă OUG nr. 132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaţilor şi angajatorilor în contextul pandemiei.

Astfel, există posibilitatea reducerii cu cel mult 50% a timpului de muncă, din cauza instituirii stării de alertă, iar salariaţii afectaţi de această măsură beneficiază de ”o indemnizaţie de 75% din diferenţa dintre salariul de bază brut lunar prevăzut în contractul individual de muncă şi salariul de bază brut lunar aferent orelor de muncă efectiv prestate ca urmare a reducerii timpului de muncă, în completarea drepturilor salariale cuvenite, calculate la timpul efectiv lucrat”.

Proiectul de lege supus dezbaterii are ca obiect de reglementare posibilitatea acordată angajatorului de reducere a timpului de muncă al salariaţilor, cu cel mult 50% din durata prevăzută în contractul individual de muncă, cu repartizarea corespunzătoare a programului de lucru şi reducerea corespunzătoare a salariului.

Legea este valabilă pe perioada stării de urgenţă/alertă/asediu, precum şi pe o perioadă de până la 3 luni de la data încetării ultimei perioade în care a fost instituită starea de urgenţă/alertă/asediu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.