Acasă Anchete Europol: Infractorii cibernetici încearcă să profite de pandemie. Cele mai mari riscuri,...

Europol: Infractorii cibernetici încearcă să profite de pandemie. Cele mai mari riscuri, pentru copii și companii de sănătate

DISTRIBUIȚI

 157137 – 13112020Reţelele de infractori cibernetici încearcă să profite de pandemie prin medicamente contrafăcute, echipamente de protecţie personală false, fraudă şi şantaj online, a atras atenţia Europol, potrivit DPA.

Măsurile de izolare prelungite de pe continent ar putea duce, de asemenea, la o înmulţire a altor forme de criminalitate cibernetică, a precizat autoritatea europeană de poliţie într-un raport publicat la Haga.

Copiii sunt supuşi unui risc crescut de a cădea victime prădătorilor sexuali online, în timp ce unităţile şi companiile de sănătate sunt mai expuse unor atacuri cu malware de tip ransom asupra reţelelor lor digitale, relevă raportul.

Se consideră, de asemenea, că propaganda extremistă circulă online într-o proporţie mai mare în timpul pandemiei.

Cu toate acestea, este încurajator să vedem cât de eficient lucrează împreună agenţiile de aplicare a legii din UE pentru a combate ameninţările de securitate legate de COVID-19 într-o scurtă perioadă de timp”, a precizat directorul executiv al Europol, Catherine de Bolle

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.