Acasă Externe Grecia: Testări rapide pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, la punctul de...

Grecia: Testări rapide pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, la punctul de frontieră Promachonas

DISTRIBUIȚI

 157278 – 23112020 – Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile elene au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Elene, în contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, în conformitate cu informațiile comunicate oficial de autoritățile elene persoanele care intră în Republica Elenă, pe cale rutieră, prin punctul de frontieră Promachonas, vor fi supuse testării rapide pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, rezultatul fiind comunicat imediat. Accesul pe teritoriul Republicii Elene va fi permis numai persoanelor care vor obține un rezultat negativ la testarea rapidă. Sunt exceptați de la măsura testării rapide transportatorii de marfă.

MAE subliniază că această nouă măsură are un caracter suplimentar, menținându-se obligativitatea prezentării unui test PCR negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, prelevat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul elen. Totodată, MAE reamintește că toate persoanele care intră în Republica Elenă au obligația de a completa formularul PLF (Passenger Locator Form) cu cel puțin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de statul din care sosesc.

MAE reiterează recomandarea adresată cetățenilor români de a se informa temeinic anterior deplasării în străinătate și de a respecta cu strictețe  măsurile adoptate în contextul pandemiei de COVID-19.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena 00302106774035 sau al Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă totodată consultarea paginilor de internet  http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.mae.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.