Acasă Externe Klaus Iohannis, la videoconferința ”Charlemagne Prize Europa Summit”

Klaus Iohannis, la videoconferința ”Charlemagne Prize Europa Summit”

DISTRIBUIȚI

157109 – 12112020 – Președintele României, Klaus Iohannis, va participa vineri, 13 noiembrie a.c., la videoconferința „Charlemagne Prize Europa Summit”, organizată de Societatea pentru Conferirea Premiului Internațional „Carol cel Mare” al orașului Aachen.

Cu acest prilej, Klaus Iohannis va susține alocuțiunea principală în cadrul panelului intitulat „Depășirea discrepanțelor din interiorul Uniunii Europene”.

La conferință vor participa înalți oficiali germani și europeni, foști laureați ai Premiului Internațional „Carol cel Mare”, alături de analiști, jurnaliști și reprezentanți ai mediului de afaceri.

Premiul internațional „Carol cel Mare” este conferit anual, în orașul Aachen, personalităților publice sau organizațiilor care s-au remarcat prin implicarea deosebită în favoarea unității europene sau cooperării între statele membre. Distincția este acordată în memoria împăratului Carol cel Mare, întemeietorul Imperiului Carolingian, primul împărat recunoscut în Europa de Vest după căderea Imperiului Roman de Apus, care a domnit și a fost înmormântat la Aachen.

Președintele României este laureatul pentru anul 2020 al Premiului internațional „Carol cel Mare” al orașului Aachen. Din cauza pandemiei de COVID-19, ceremonia de decernare a premiului, inițial programată pentru data de 21 mai 2020, a fost amânată pentru data de 13 mai 2021, la Aachen.

Pe lista laureaților se află părinții fondatori ai Comunității Europene, arhitecții Uniunii Europene moderne și reprezentanții mișcărilor democratice din Europa Centrală și de Est. De asemenea, printre personalitățile marcante care au primit acest premiu se numără și Winston Churchill, Henry Kissinger, Václav Havel, Jean-Claude Juncker, Angela Merkel, Donald Tusk, Herman Van Rompuy, Martin Schulz, Papa Francisc, Simone Veil, Regele Juan Carlos al Spaniei sau Papa Ioan Paul al II-lea, care a primit, în 2004, singurul Premiu Extraordinar „Carol cel Mare” acordat până în prezent. Ultimii doi laureați au fost Președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, în 2018, și Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres, în 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.