Acasă Anchete Liga a II-a de fotbal, sub lupa procurorilor

Liga a II-a de fotbal, sub lupa procurorilor

DISTRIBUIȚI

157149 – 13112020 – Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, efectuează 6 percheziții domiciliare, într-un dosar în care se fac cercetări privind trucări de meciuri de fotbal.

La 13 noiembrie 2020, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, efectuează 6 percheziții domiciliare și  pun în executare 10 mandate de aducere, într-un dosar penal privind infracțiuni de luare și dare de mită, camătă și șantaj.

Din cercetări a rezultat că jucătorii unei echipe de fotbal din Liga a II-a ar fi jucat sub capacitatea lor sportivă, în scopul trucării de meciuri din campionatul 2017-2018 și obținerii unor venituri, inclusiv din pariuri.

La momentul comiterii faptelor, persoanele aveau calitatea de jucători profesioniști de fotbal, în Liga a ll- a.

Jucătorii ar fi fost determinați să aibă această conduită prin constrângeri și amenințări exercitate de persoane care au împrumutat sume de bani cu camătă către o parte dintre aceștia.

La acțiune participă și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Brăila, Buzău, Bistrița-Năsăud, Mureș și Vâlcea, sprijiniți de echipe ale serviciilor pentru acțiuni speciale.

Persoanele depistate vor fi conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, pentru audieri și luarea de măsuri legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.